Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Hogyan válassz esküvői fotóst?

Az esküvői fotós kiválasztása

Az esküvői fotós kiválasztásakor az első és legfontosabb szempont, hogy olyan esküvői fotókat készítsen a fotós amibe első látásra beleszerettek. Második a fotós személyisége, hiszen ha nincs meg a közös szimpátia, akkor nem lesz meg az a laza hangulat a fotózáson, ami elengedhetetlen a jó fotók készítéséhez. Harmadik az ár, amit természetesen a pénztárcátok fog meghatározni.

Nehezíti a fotós kiválasztását, hogy nagyon nagy a kínálat és általában a mai világban már mindenkinek nagyon kevés az ideje, ezért nincs idő ilyen rengeteg weboldalt átnézni. Pedig a referencia esküvői fotók, slideshow-k mind a weboldalakon vannak ezeket fontos megnézni. Ha egy fotósnak nincs referencia anyaga, akkor azt már ki is húzhatjátok a listáról! Persze ha nagyon kevés pár szerepel a referencia fotókon esetleg még azokból több workshopon készült, akkor ez is kizáró ok a listáról.

A referencia fotók után fontos szempont lehet, hogy milyen a képek kidolgozása. Esküvői fotós és fotós között talán ez az egyik legnagyobb különbség. A fotóknál fontos, hogy időtállóak legyenek. Mit jelent ez? Minden évben vannak esküvő fotó kidolgozási trendek, ilyen volt pl. a Vintage stílus (sárgás, régies hatás) ez nem volt hosszú életű képkidolgozás stílus 1-2 év alatt lecsengett, így tehát ezeknek a fotóknak hamar befellegzett. A stílusoknál szeretném megjegyezni, hogy a képkidolgozó programban rálehet tenni a program által biztosított színhatásokat, ez egyszerű képmegváltoztató mód, de semmi képen nem jó, mert ezek a bőr színét is megváltoztatják és a ruhákét is.

Sokan mondják, hogy retusálják a fotókat. Ez a szó számotokra lehet hogy új. Sok esetben nem is kéne vele foglalkozni. Egy egyszerű példával élve, a szoba festőt se kérdezitek meg, hogy milyen technikával dolgozik, csak a végeredmény a fontos. Igazából a retusálás szót minden fotós mondja, de a valóságban nem csinálja, vagy nincs tisztában azzal, hogy mit jelent. Persze nincs is minden esetben szükség pl. bőr retusálásra, de egy idősebb pár esetén, vagy olyanoknál akik nagyon sokat dolgoznak és ez sajnos látszik is rajtuk, ott már szükséges lehet a retusálás. Egy jó smink sokat segíthet az arcbőrön és férfiaknak is célszerű!

Az esküvői fotós kiválasztásában segítség lehet az ismerősök ajánlása, de ebben az esetben is célszerű megnézni más fotósok munkáit, árait, hogy nagyobb legyen a rálátásotok.

Számít-e a fotós felszerelése?

A valóságban nagyon is számít a fotós felszerelése - minősége, mivel a technika nagymértékben meghatározza a képek minőségét - mennyiségét, de Ti honnan tudnátok, hogy mi a jó fotós felszerelés, hiszen nektek nem kell ismerni a fényképezőgépeket és az objektíveket. A fotósok pedig bármit mondhatnak. Természetesen a jó esküvői képek elkészüléséhez nem csak a jó fotós felszerelés, hanem a megfelelő látásmód is szükséges, valamint Ti esküvői párok.

Mire lesz még szükségetek pl. esküvői fotókönyvre?

Ez is fontos. Vajon a kiválasztott fotós tud-e megfelelő minőségű fotókönyvet készíteni a számotokra. Az esküvői képek minősége kinyomtatva nagyban hamar kiderül, ekkor megmutatkozik a fotós munkája. Ha van rá mód, akkor kérjetek referencia könyvet megnézni.

Közeli vagy távoli legyen a fotós?

Nincs jelentősége. Ha a fotós minősége és ára megfelelő, akkor ne féljetek távolabb lakó esküvői fotós hívni. Alapvetően Budapesti Esküvői fotós vagyok, de szívesen utazom vidékre is.

Mivel az esküvő fotózás árak nagyon fontosak a döntés meghozásához, ezért ezeket itt tudjátok megnézni:Esküvői fotózás árak

Szabó Adrián esküvői fotós

Forrás: eskuvo-adrianfoto.hu__https, 2020-04-01 16:27