Menü
Telefonszám
Kapcsolat

Hogyan raktározzuk a ragasztószalagokat?

A ragasztószalagokra ugyanaz érvényes, mint több más termékre: a tartós minőség biztosítéka a megfelelő raktározás. A ragasztószalagok öregedési sebességének két meghatározó tényezője a raktározási hőmérséklet és időtartam. A ragasztószalag magas hőmérsékleten tárolva sokkal gyorsabban elöregszik. Főleg nem javasolt a ragasztószalag ablakban való tárolása. A közvetlen napsugárzás hatására kialakuló magas hőmérséklet, illetve a napból érkező UV-fény ugyanis a ragasztószalag maradandó károsodását, a tapadás csökkenését okozhatja.

A túl hosszú ideig vagy nem megfelelően tárolt ragasztószalag a ragasztott felület sérülését okozhatja. A hideg vagy forró ragasztószalag-tekercseket a felvitel előtt a környezeti hőmérsékleten kell tárolni. Ez akkor lehet fontos, amikor a ragasztószalagokat túl hideg vagy túl meleg körülmények között – például építkezésen, télen vagy nyáron járműben – tárolják. Az optimális tárolási körülmények: alacsony páratartalom, árnyékos, 25°C-ot nem meghaladó hőmérséklet. Az ideális ragasztás érdekében a Tesa ragasztószalagot ajánlott a megvásárlásukat követő két évben felhasználni.

A megfelelő tapadás feltétele általában a portól, nedvességtől, olajtól és más szennyeződésektől megtisztított munkafelület. A ragasztószalagot lehetőleg csak 5 és 37°C közötti környezeti hőmérsékleten hordjuk fel a felületre. Alacsonyabb hőmérsékleten a tapadás nagymértékben csökken. A szalagot, ha lehet a felülettel hegyesszöget alkotva kell lefejteni. A ragasztószalagokat mindig lassan, egyenletesen kell lehúzni, kerülve a hirtelen rántásokat. A munkafelületen az eltávolítás után jó eséllyel nem maradnak a szalag után maradványok.

Forrás: wts.hu, 2018-07-29 17:55